BOIE
Consult the user guide
For assistance, please contact us
Consult the user guide
For assistance, please contact us
Add search criteria
Results: 1 - 1 of 1
Rob Wright
View Rob Wright Profile
Rob Wright
2022-06-23 11:37
It's for further discussion with parliamentarians, but the concept comes from one of the original intents of the Centre Block, which was to have some common space, shared space, within the building, which was lost over time, driven by functional requirements.
The idea of using an infill over the Hall of Honour was twofold. One, as you just mentioned, was to provide additional meeting space and additional workspace for parliamentarians in a shared way. For the sixth level, the idea was to have a more informal gathering space for parliamentarians to come together, whether that's for events or for conversations between senators and parliamentarians, and for members from all parties to be able to have a space to come together on a more informal basis, given that the parliamentary restaurant was really the only space left in the building that was common ground. The reading room, for example, which had that original intent, has been lost over time for functional requirements.
We really tried to go back to the original spirit of the building, of symmetry, bringing light in the building, and creating common space for parliamentarians—many of whom do not have offices in the building—where there is a place and space for them to work, to have conversations, to meet, as the building is meant to support the operations of parliamentary democracy.
Result: 1 - 1 of 1

Show both languages
Refine Your Search
Discussed Topic
No match found
0
Procedural Term
No match found
0
Person Speaking
No match found
0
Export As: XML CSV RSS

For more data options, please see Open Data